2015. aug 10.

Sai Kung islands.

írta: Lamantin2
Sai Kung islands.

Hong Kong - Sai Kung, 35 fok, 80%-os páratartalam és már a Taft sem tart...Nincs is jobb tevékenység mint a víz közelében tölteni a vasárnapot!

Röpke másfél órás MTR (Mong Kok állomásig) és minibusz út után megérkeztünk Sai Kungba, ahol már várt minket a 10 személyes, vászon lepellel fedett hajó a kikötőben. Természetesen most sem voltunk egyedül, sok kis kinai, hongkongi döntött úgy hogy ma ők is hajókázni indulnak.

A másfél órás hajóút alatt megközelített szigetek vulkanikus működésről tanuskodnak, hatszögletű, bazalt és tufa oszlopok díszítik sziklafalaikat. A sziklákban a tenger és a szél eróziója barlangokat és érdekes formákat vájt, melyek szintén fantasztikus látványt nyújtanak.  

hongkongnyers_72.jpghongkongnyers_64.jpghongkongnyers_68.jpg

A hajó úgy szánt végig hullámokon mintha egy hullámvasúton ülnénk, a ránkfröccsenő tengervíz és a sebesség miatt keletkezett szellő még jobban feldobja a hangulatot.

hongkongnyers_60.jpg

A kinaiak megtalálták azt az öblöt ahol kismillióan együtt fürödhetnek. Több család együtt kibérel egy emeletes hajót, aminek a végében gumicsúzda van szerelve és egész nap itt áznak. A közelben van a legjobb lehetőség a vizisi illetve boardozásra, banánozásra is.
hongkongnyers_77.jpgAz alábbi képek pedig már a halász étteremben készültek, amiből rengeteg van Sai Kung kikötőjében. Egy lunch menu 98 HKD, ami elég jó ár egy levesért, főételért és kávé/teáért. Ebéd közben Artúr úr megtanulta, hogy a fényképezés nagyon egyszerű...

hongkongnyers_79.jpg

A művész önracképe.

hongkongnyers_82.jpghongkongnyers_84.jpg

Szólj hozzá