2015. aug 03.

Restart.

írta: Lamantin2
Restart.

30 nap után magunk mögött tudunk számtalan megpróbáltatást, lakás nézést, költözést, berendezkedést, csótányt, rengeteg élményt, amit majd egy következő blog bejegyzésben el is mesélünk. Addig a kedves olvasó a mostani hétvége eseményeiről láthat egy rövid képes élménybeszámolót.

És persze egy képet rólunk, ami bizonyítja, hogy a 35 fokos kánikula ellenére még élünk és virulunk :-)

hongkong_590.jpg

A kép Mong Kokban készült miután a küldetésünket teljesítettük az 5 emeletes "The Computer Store" of Mong Kokban. 35 fok meleg, millió kis tülekedő kinai, "mennyei" halszag. Nos, Andrist "feltúrbózta" a sok merevlemez, laptop, képernyő, wifi router és kábel látványa a labirintus szerű épületben, ahol faltól falig műszaki cikkek tárultak elénk. Vettünk is 4 terabyte-os merevlemezt és wifi routert. Andris kitartó keresgélésének és szórakoztató társaságomnak köszönhetően, éljen van internet a lakásban!

Mong kok kínai jelentése csomópont, forgalmas központ. Valóban hihetetlen embertömeg kígyózik az utcákon, épületekben, buszon, metron és az ember idegszálain. Még a kép közben is próbáltam az Anna and the barbies számának dudolásával "nyugtatni" magam és gondolatban még mindig a reggeli hajón lebegtem Lamma szigete felé és fürödtem a tengerben.

hongkong_576.jpg

Az aberdeeni kikötőben van menetrend szerinti ferry járat Lamma szigetére. De ha lekésnénk a ferryt lehet a helyiekkel üzletelni és egy magánhajót bérelni.

hongkong_577.jpg

A hajónk :-) Andris és a bácsi nélkül nem lett volna üzlet.

hongkong_582.jpg

hongkong_579.jpg

A kedves bácsi reggelije még ott ficeg a padon a fehér zacsiban. A mosolyából kiindulva valami kőkemény kaja lehet a reggeli. Miattunk eldobott mindent, a kormánybotot szerencsére nem, hogy Lamma szigetére terv szerint átérhessünk. Ja, GYK: a hurok a bácsi lába körül a gázpedál :-)

hongkong_584.jpg

A tengerpart megközelítése nem veszélytelen foglalatosság. Tenyér nagyságú, fekete, sárga csíkos pókok lógnak a levegőben áldozatukra várva a kb. 1.5 km-es túrán. A látványért, a vízért és az üres strandért megérni vállalni a veszélyt, a balra lévő baywatch fiúk miatt, hát nem D. Hasselhoffok...

hongkong_583.jpg

Valakinek már a visszafelé hajóúton ki kellett pihennie a fürdés fáradalmait :-)

hongkong_588.jpg

A gyerekeknek azért még este is jutott energia a hancurozásra...

hongkong_589.jpg

hongkong_592.jpg

Következő bejegyzéseinkben olvashattok és láthattok képeket a lakásunkról, babzsákjainkról, beszerző túráinkról és a nap mint nap, reggeltől estig tartó nyaralás érzésről itt Hong Kongban.

Szólj hozzá