2015. okt 02.

Our "new" fabulous flat.

írta: Lamantin2
Our "new" fabulous flat.

Hogy a sok kiváncsiskodó ne öregedjen tovább, ime néhány kép és adat az új kecónkról itt Hongkongban

Az egyetemi negyed kellős közepén találtuk meg "álmaink" lakását aminek a következők a paraméterei: 36 m2, amerikai konyhás nappali, fürdőszoba, hálószoba, 2db 3m2-es erkély mindez 20 ezer HKD+rezsi (víz, gáz, villany és internet). Kisebb számolás után és a képek alapján is mindenki számára kiderülhet, hogy a lakható terület 30m2.

hongkongnyers_194.jpg

A babzsákok szerencsére nagyon jól funkcionálnak. A függöny pedig a reggeli napfény miatt kikerülhetetlen volt a nappaliban is.

hongkongnyers_195.jpg

A légkondi semelyik helyiségből nem hiányozhat. Hiszen egyenlőre este sem csökken le a hőmérséklet 25 fok alá. Persze ha az ember szeret izzadtan létezni és folyamatosan méregteleníteni, Hongkongban nem kell bikram jógára járni ehhez, elég csak a légkondit kikapcsolni. 

hongkongnyers_196.jpg

A kép hátterében katolikus templom. Itt nincs harangozás délben, csak egyszer egy héten, vasárnap reggel fél 9kor.

hongkongnyers_197.jpg

A folyosó közepén párátlanító. Sajnos nincs neki máshol hely. De minden nap min. 5 liter vizet sajtol ki a lakás levegőjéből.

hongkongnyers_198.jpg

A hálószobánkból fanasztikus kilátás nyílik a szemben élők kis dobozaira. Itt mindenki beton kockában él. Aminek előnye, hogy nem hallani a szomszédokat, hideg a járólap, hátránya pedig, hogy a falra csak furó segítségével lehet képeket aggatni. Még szerencse, hogy van speciális tapasz, amivel a képeket fel lehet ragasztani a falra.

hongkongnyers_199.jpg

A konyhabútorba picike hűtő, mosógép/szárítógép, gázfőzőlap és mikro van beépítve. 

hongkongnyers_200.jpg

A 8. emeletén lakunk egy 35 emeletes háznak. Jó tudni, hogy Hongkongban babonából nem használják a 4-es számot. Ezért a házunkban nincs 4.,14.,24. és 34. emelet. Nincsenek egyáltalán 4-es házszámok, se busz, se metró. Így ha úgy vesszük "csak" a 7-en lakunk. A lakásunkat 2015 áprilisában adták át, így a fürdőszoba és a beépített konyhabútor, légkondi teljesen új volt, a többi bútort mi vettük a helyi IKEAban, Priceriteban.

És a végére néhány kép a hétköznapokból. No, és persze pár kép arról amikor a vendégek is jól érzik magukat nálunk:

hongkongnyers_352.jpg

Reggeli, strandolás előtt...

hongkongnyers_351.jpg

hongkongnyers_207.jpg

Unikum és pálinka az asztal közepén garantálja a jó hangulatot :-)

hongkongnyers_208.jpg

hongkongnyers_209.jpg

hongkongnyers_355.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

Rent a flat in Hongkong lakás Hongkongban